Ezért adnak béren kívüli juttatásokat a cégek

juttatásokA DEVISE Hungary és a Nemzeti Üdülési Szolgálat együttműködésében tíz nap alatt készült "Mi lesz a bérekkel és juttatásokkal 2012-ben?" című országos felmérés adataiból jól látszik a hazai gazdaság heterogén jellege. A 835 résztvevő szervezet több mint 40 százaléka készül béremelésre. Eközben azonban a kérdőívet kitöltő cégtulajdonosok, vezetők, HR-esek több mint negyede számára a kutatási adatok biztosan kincset érnek. Ők ugyanis a kiélezett gazdasági viszonyok, az év végén elfogadott adótörvények, az új minimálbér, az életbe lépett bérkompenzációs szabály és az új béren kívüli juttatási elemek (pl. Erzsébet-utalvány, SZÉP Kártya) közepette még nem tudják, mit tegyenek.

A bizonytalan munkáltatónak segítséget nyújthat a Nemzeti Üdülési Szolgálat a január 12-i Cafeteria 2012 konferenciával.
A konferenciát Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyitja meg, előadók, Szatmári Kristóf államtitkár, Dr. Gál András Levente kormánybiztos, Dr. Horváth Endre, az MNÜA elnöke, Dr. Guller Zoltán, a NÜSZ Kft. ügyvezető igazgatója. Ugyanakkor a már említett országos kutatás több eredményéről, fontos adatáról Dara Péter számol be.

A béren kívüli juttatások terén is vegyes a kép.

 Egyidejűleg jelen vannak a munkaerőpiacon azok, akiknél működött már cafeteria rendszer, s azon nem változtatnak, valamint azok is, akik csökkentik, illetve akik növelik a keretösszeget. Ugyancsak akadnak, akik megszüntetik az eddig létező elemeket, s akadnak, akik a vonzóbb adó- és járulékvonzat miatt 2012-ben első ízben tervezik bevezetni a béren kívüli juttatásokat a bérrendszerükbe. Mindeközben azonban a felmérés résztvevőinek harmada még mindig nem döntött, gyűjti a piaci információkat.

HR Portál